De paardenmarkt

Algemene informatie
Neerlands Oudste Paardenmarkt wordt elk jaar gehouden op de tweede woensdag in september. Vanaf 05.00 uur verschijnen de eerste paarden en pony’s op de markt, die zich op de Kruisweg rond de Nederlands Hervormde Kerk bevindt.
Wie voor de aanvoerpremie in aanmerking wil komen, moet zijn / haar paard of pony in elk geval van 10.00 tot 12.00 uur aan het touw hebben staan.

Parkeren

Aanvoerders van paarden en pony’s kunnen hun voertuig parkeren op het parkeerterrein aan de Achterweg, op de 10 Meilaan of in de Marinus Poststraat.

Aanvoerroute

Om de aanvoer van paarden en pony’s ordelijk te laten verlopen, is het van belang dat alle aanvoerders de voorgeschreven aanvoerroute volgen: Achterweg, rechtsaf de Marinus Poststraat in, eerste straat links de Burgemeester Lotsystraat in, Marktveld oversteken en dan bent u op de Kruisweg, waar de markt plaatsvindt.

Aanvoerpremie

Voor pony’s geldt een aanvoerpremie van € 12,00 per dier en voor paarden € 17,00 per dier. Bij het aanvoeren krijgt u een bonnetje, waarmee u na 12.00 uur uw aanvoerpremie kunt incasseren.

Faciliteiten

Om het verblijf voor de paarden en pony’s op de markt zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, ligt er stro op de grond, is er drinkwater voorhanden en is er een dierenarts aanwezig. Alle paarden en pony’s worden voorafgaand aan het plaatsen op de markt door de dierenarts beoordeeld. Zieke of kreupele dieren worden niet tot de markt toegelaten.